Рядко вкусно: Телешко месо с моцарела (лесна и бърза рецепта)

0
668

Това телешко месо с моцарела е идеално за вечеря и за посрещане на гости

Предлагаме ви рецептата за телешко месо с моцарела. Лесна е и е прекрасна за вечеря със семейството, но и за посрещане на гости. Със сигурност ще ги накарате да си ометат всичко от чиниите, че и да питат за още.

телешко месо с моцарела
Вкусно и представително става това телешко месо с моцарела

Трябват ни 800 грама телешки шол, една чаша прясно мляко, една лъжица бренди, две лъжици сладка горчица, 400 грама моцарела за пици, една лъжица риган, две лъжици олио, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем месото на парчета и да го поставим в една тенджерка. Наливаме си вода, колкото да покрие мръвките и поръсваме с малко сол.

Похлупваме и оставяме месото да се вари на слаб огън за около един час. После изваждаме мръвките от тенджерата, а бульонът си го прецеждаме. Мажем с горчицата мръвките и ги поставяме в тавичка.



Когато са вече наредени в нея, ги заливаме с прясно мляко, една чаша от прецедения бульон и брендито. Оставяме ги така за около час-два, за да попият и да се мариноват.

След това ги поръсваме с ригана и ги поставяме да се пекат във фурната, която вече е предвидливо загрята на умерена температура.

Да не забравим, че върху всеки медальон, демек всяка мръвка, трябва да сложим по една плочка от моцарелата. Това се прави след като месото е вече почти готово. Връщаме във фурната, докато се разтопи моцарелата и сме готови.

Страшна вкусотия става това телешко, направено по тази рецепта. А и не е никак сложно, затова дори неопитни домакини биха го приготвили чудесно.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.