Най-вкусните и лесни миди в доматен сос (ето как да шашнете домочадието)

0
720

Тези миди в доматен сос стават наистина разкошни

Предлагаме ви рецептата за миди в доматен сос. Не си мислете, че са сложни за приготвяне, защото изобщо не е така. Правят се повече от лесно, а и супер бързо – само за около 45 минутки.

миди в доматен сос
Опитайте тези миди в доматен сос непременно, перфектни са

Трябват ни един килограм миди, една чаша бяло вино, една връзка магданоз, една глава лук, четири домата, две лъжици олио, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да измием много хубаво мидите и да ги поставим в тенджера. След това ги заливаме с бялото вино и водата. Нарязваме на ситно половината от магданоза и главата лук, и ги добавяме към мидите.

Започваме да ги варим на силен огън, като от време на време хващаме тенджерата и я разтръскваме. След като мидите се отворят ги вадим от тенджерата и ги изчакваме да изстинат.



Когато са вече изстинали, изваждаме ядките им и ги поставяме в една чиния. Настъргваме четирите доматга и ги запържваме в един тиган заедно с нагорещеното вече олио.

Добавяме към тях и малко от прецедения бульон от мидите. Подправяме си ги с черен пипер и сол на вкус. След като видим, че сосът се посгъстява, добавяме в него и останалата част от магданоза.

Накрая поливаме обилно мидите с получения сос и ги сервираме на трапезата, докато са още топли. Получава се едно невероятно вкусно ястие, в което със сигурност ще се влюбите ако обичате морска храна.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.