Тази истина за човешката карма преобръща представите на мнозина!

0
440

Човек има определена карма, но тя не е просто даденост, а зависи и от самия него!

Човешката карма е нещо, над което се работи от години, дори векове. Тя не бива да бъде пренебрегвана, защото е в състояние както да издигне живота ти, така и да го срине.

Не е тайна, че под карма се разбира натрупването на мисли, намерения и действия, които тласкат човека към определени неща. Тя може да бъде както положителна, така и негативна.

Когато човек мисли за лоши неща, притеснява се или просто има зли намерения, то той няма как да бъде добре в това отношение. Така той става все по-лош и накрая може да стигне до самия дявол.

Именно тук е особеният момент. От малки са ни учили да помагаме на хора в беда, но за да не затънем с тях, трябва да знаем причините, поради които тези хора са стигнали дотук.



Една карма на човек може да бъде с много въпросителни
Човешката карма е необятно понятие

Един от законите в духовния свят е, че когато човек с добра карма общува с човек с лоша такава, то и неговата карма става лоша. Да, не звучи справедливо, защото невинаги този с лошата е виновен за това, но принципът на заразяването е налице.

Ето защо човек не бива да опитва да решава чуждите проблеми. Може да окаже помощ, ако се наложи, но не и повече. Ако го стори, той рискува да получи от лошата карма на отсрещния и така да застраши и себе си.

За да се изчисти една карма, в повечето случаи е нужен специалист. Човешкото съзнание трябва да бъде освободено от негативни мисли и лоши намерения.

Счита се, че лошите хора по традиция са хора и с лошо състояние на духа. Те имат постоянно зли помисли и това ги обрича на вечно недоволство от живота. Това пък води до нещастие.

За доброто кармично равновесие най-важното е човек да бъде оптимист в живота. Звучи лесно, но ще се изненадате колкото много хора в днешно време мислят негативно.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.