Не дръжте емоциите в себе си! (Докарвате си куп страшни болести)

0
276

Емоциите не трябва да се задържат във вас

Емоциите са за това, за да се изразяват. Не винаги и не всички хора се опират на това правило. Много често ние ги потулваме дълбоко в нас. Мъжете пък робуват на една остаряла максима. Според която те не са силни, ако изразяват това, което чувстват в душата и сърцето си.

Емоциите разболяват, ако ги държите у вас

Ако искате да сте здрави, говорете. Казвайте това, което ви мъчи. Не потискайте емоциите си. Говорете, споделяйте, казвайте това, което мислите и чувствате. Това съветват специалистите. В противен случай може да си докарате куп страшни болести.

Ако мълчите и не изказвате емоциите си сте застрашени да се разболеете тежко. Може да ви „пипне” гастрит, язва, гръбначни и лумбални болки. Ако продължавате да не се изказвате и да не споделяте, тогава сте застрашени да се разболеете и от рак.

Затова в никакъв случай не потискайте и не задържайте чувствата си във вас. Диалогът, приказването, думите са силен лек и невероятна терапия.
Ано не искате да сте болни, просто взимайте решения. Нерешителните хора остават в терзания, в тревоги, в страхове.



Който е уплашен, той страда. Защото не се разкрива, не споделя, таи всичко. Те се притесняват, съдят най-вече себе си и така си нанасят поражения. Невидими, но понякога със страшен край.

Човешката история е низ от решения. В тях може да се отречете от нещо, да се откажете от определени ценности и предимства, но да спечелите други. Хора, които не могат да вземат решения се разболяват от стомашни болести, имат проблеми с кожата, нервни болести.

Негативните хора не намират решения и увеличават проблемите. Включително и здравните. Те изпадат в песимистични настроения. Предпочитат да се оплакват и да клюкарстват, а не да решат смело как да постъпят и какво да направят. Затова мислете позитивно. Защото всяка една негативна мисъл се трансформира в опасна болест. Затова, за да сте здрави и жизнени, мислете позитивно. И изказвайте емоциите си.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.