Ползите на водата, за които изобщо не знаете! (Уникални са)

0
773

Водата е безспорен фактор за човешкия организъм

Водата е съставна част в нашето тяло. От 70-75% се съдържа в човешкия организъм. Според проучванията на учените жените имат по-малко съдържание на вода в организма си. Дебелите хора също съдържат в тялото си по-малко количество от уникалната течност.

Водата ни е жизнено необходима

А това, че е безспорно необходима говори и следния факт. Той е, че без вода ние, хората, загиваме. Дори ад останем без да пием вода само осем денонощия. Тогава организма ни се изпълва с отрова и настъпва нашия биологичен край.

Спецовете са открили, че най-много вода има в мозъчната течност. Там се съдържат цели 99%. В кръвната плазма също има голямо количество. Цели 93%, твърдят специализирани световни издания.

Водата е по-важна от храната. Но има четири момента в денонощието, когато е почти задължително да изпиваме по чаша вода. Такова време е сутрин, при ставането от сън. Помага ни да „изгоним“ шлаките и токсините от организма ни. Също да „събуди” органите ни за работа през деня.



Ако изпием чаша вода тридесет минути преди да седнем на масата, настъпва чудо. Така храносмилателната ни система ще работи много по-добре.Течността ни дава сигнал и за ситост. Тогава ние поемаме по-малко храна. Което ни дарява една елегантна фигура и се избавяме от наднорменото тегло.

Регулирате кръвното си налягане, когато пиете чаша вода преди да си вземете душ или вана. Ако искате млада и свежа кожа, поемайте повече от живителната течност. Така я хидратирате отвътре. Става, но само като пиете повече вода.

Много полезно е да пиете чаша вода и преди сън. Така предотвратявате риска от инфаркт и инсулт. Знае се, че тези смъртоносни болести атакуват човешкия организъм в малките часове на деня. През нощта водата „дарява“ с още една полза нашия организъм. Водата помага на бъбреците ни да работят по-добре.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.