Стана ясно защо човечеството не може да открие извънземни

0
398

Предполага се, че извънземните са загинали

Мнозина твърдят, че са виждали извънземни, но няма доказателства за това.

Според учените причината да не срещаме извънземни е фактът, че те отдавна са изчезнали. Предположението им е базирано на познанията им за развитието на Вселената.

извънземни
Предполага се, че извънземните са загинали

Редица научни изследвания проведени до момента сочат, че за да се образува нова планета, са необходими около един милиард години.
Дори и след толкова дълго време, средата на тази планета все още няма да е достатъчно стабилна, за да се зароди живот на нея.

Освен това температурата на въздуха е непостоянна, а съставът на атмосферата съдържа множество вредни частици. Това говори, че дори и да се зароди някакъв живот, шансовете им за оцеляване са минимални.



Предполага се, че Вселената гъмжи от планети, които са обитаеми. В този ред на мисли би трябвало да гъмжи и от извънземни.
За сравнение учените посочват планетите Марс и Венера. Предполага се, че на тях е имало живот, но по една или друга причина към момента те са необитаеми.

Двете планети са се оформили преди 4 милиарда години. Това означава, че е почти сигурно, че на тях е имало живот. На този етап обаче учените не са срещнали извънземни на нито една от двете планети, пише sanovnik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.