Опитайте свински пържоли с кедрови ядки: Рядка вкусотия се получава

0
320

Тези свински пържоли с кедрови ядки стават приказни

Предлагаме ви рецептата за свински пържоли с кедрови ядки. Лесни и страшно вкусни. Те са идеалният обяд или вечеря за всяка трапеза, както сами ще се уверите.

свински пържоли с кедрови ядки
Чудни свински пържоли с кедрови ядки

Трябват ни 800 грама свинско филе или четири пържоли, една лъжица с лимонов сок, две лъжици с кедрови ядки, една лъжичка лимонова кора, половин лъжица мед, една лъжица зехтин, черен пипер и сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем месото на пържоли, ако не сме си взели готови такива. След това го начукваме с черния пипер, солта и може още някоя подправка по наше си желание.

После запържваме пържолите във вече загрято олио за около десетина или петнадесет минутки. Изваждаме ги в чиния и ги покриваме с друга или с каквото ни се стори подходящо.



След това в останалата част от зехтина за около минутка си запържваме кедровите ядки и прибавяме лимоновия сок, лимоновата кора и меда. Загряваме всичко това за около пет минутки, докато не видим, че сосът се е сгъстил.

Когато това стане, връщаме месото обратно в него и го запържваме в този вкусен сос за около пет минутки. Готовите и още горещи свински пържоли ги сервираме на трапезата. А гарнитурата си е по наше желание.

Нищо работа са тези вкусни свински пържоли с кедрови ядки, ама пък стават такава фантазия, че пръстите си облизва всеки, който ги опита. Няма да съжалявате, така че ги пробвайте непременно.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.