Чудно вкусна италианска торта и я правим повече от лесно

0
287

Тази италианска торта се харесва на всеки, който я опита

Предлагаме ви рецептата за италианска торта. Много лесно се приготвя, а става малка фантазия. Един наистина идеален десерт за вас и вашето семейство.

италианска торта
Много вкусна и лесна италианска торта

Трябват ни 500 грама извара, половин чаша бадеми, две и половина лъжици нишесте, шест лъжици захар, седем яйца, една лъжица кора от портокал, четири капки бадемова есенция.

А за сока са ни нужни сока от три портокала, кората от един портокал, четири лъжици захар, една трета чаша лимонов сок.

Първо смесваме жълтъците, захарта, бадемовата есенция, портокаловата кора и смлените бадеми с изварата. Хубаво ги смесваме, за да ги поеме добре.



Разбиваме на сняг белтъците и нишестето, а после ги добавяме към изварата, но на два пъти – не наведнъж. Тази смес я бъркаме постоянно и много внимателно, за да не ни спаднат белтъците.

Щом вече сместа е готова, си я разпределяме в подходяща за печенето тавичка, която преди това сме застлали с намаслена хартия за печене.

Поставяме този разкош във фурната, където оставяме да се приготвя за около 40-50 минути, но на температура не по-висока от 180 градуса.

През това време си нарязваме на ивици кората на един портокал и я варим в шест лъжици вода за около 5-6 минутки. Целта е да я ароматизира. Щом кипне водата, прибавяме в нея сока от портокалите и лимона, плюс захарта.

Оставяме да ври за още двадесетина минутки и после заливаме тортата с този сок. Най-важното е да знаем, че преди да го излеем върху тортата, трябва да го оставим да изстине добре и чак тогава го слагаме.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.