Само ги вижте: Задушени картофи с праз и кашкавал (супер рецепта)

0
318

Тези картофи с праз и кашкавал стават удивително вкусни

Предлагаме ви рецептата за картофи с праз и кашкавал. Не знаете каква страхотна комбинация става от тях и каква вкусотия се получава. Чудесни са за основно ястие и за мезе.

картофи с праз и кашкавал
Прекрасни са тези картофи с праз и кашкавал

Трябват ни един килограм картофи, четири стръка праз, четири лъжици олио, една връзка магданоз, сто грама кашкавал, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си обелим картофите и после да ги нарежем, най-добре на кубчета. След това прибавяме към тях нарязания праз лук и ги заливаме с една-две чаши вода.

Всичко това сме го поставили в тенджера и го оставяме на котлона да се вари. Щом видим, че картофите са омекнали, слагаме вътре в тенджерата при тях олиото и нарязания магданоз.



Оставяме това вкусно ястие да се досвари добре, но вече на тих огън. След като е съвсем готово, поднасяме картофите и праз лука към тях, поръсени обилно отгоре с настърган кашкавал.

Тази вкусотия спокойно може да си я направите и във фурната. Зависи как обичате да хапвате картофките и дали си падате по по-препечените вкусотии.

Както и да ги измайсторите обаче, винаги стават фантастични и всеки ги харесва. Много са лесни, евтини са и са просто нищо работа. Но след това удоволствието от тях е пълно.

Съветваме ви да не пропускате и една студена биричка, а може и ракийка или бяло винце. Така идилията става пълна и ни трябва само добра компания – семейството или сбирка с приятели.

Пожелаваме ви да си ги изядете с огромен апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.