Фактите за двойника на Земята ще ви оставят без думи

0
420

Резултатите от новите изследвания сочат, че по-скоро планетата прилича на пустинния свят Татуин с двете си единични слънца

Припомняме, че неотдавна всички бяха развълнувани от факта, че екип на НАСА откри двойник на Земята.

От гледна точка на астрономията двойникът на Земята е изключително близо до нас.

Земята
Резултатите от новите изследвания сочат, че по-скоро планетата прилича на пустинния свят Татуин с двете си единични слънца

Новата планета, на която учените дадоха наименованието Проксима 6, е едва на четири светлинни години от Земята.

Първите наблюдения дори сочат, че на повърхността й е възможно да има живот. Учените твърдят, че е достатъчно отдалечена от собствената си звезда, за да може да се образува вода. На практика това е потенциален фактор за съществуването на извънземен живот.



Резултатите от новите изследвания обаче сочат, че по-скоро планетата прилича на пустинния свят Татуин с двете си единични слънца, познат ни от поредицата „Междузвездни войни“.
На провелата се последна среща в Тексас на американското астрономическо общество, преобладаващата част от участниците изразиха мнение, че Проксима 6 не е годна за живот.

На фона на последната информация, получена от космическите сонди учените са стигнали до извода, че планетата едва ли е годна за живот. През последните 400 милиона години тя постепенно се е превърнала в изпепелен от двете си слънца ад.

Според новата информация планетата обикаля своите звезди от близко разстояние, равняващо се на 1/10 от разстоянието между Слънцето и Меркурий, пише sanovnik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.