Направете си колбас от Будапеща: Тамошна вкусна рецепта

0
285

Този колбас от Будапеща става наистина много вкусен

Предлагаме ви рецептата за колбас от Будапеща. Много лесна и вкусна тамошна рецепта, в която ще се влюбите. Става наистина апетитно и определено ще поискате още.

колбас от Будапеща
Страхотен и много лесен колбас от Будапеща

Трябват ни 800 грама кървавица, 100 грама сирене, две глави лук, 200 грама сланина, червен пипер, доматено пюре, олио, сол на вкус.

Първо трябва да си вземем кървавицата и в нея да направим плитки нарези с нож. Във всеки от тези нарези или процепи поставяме по малко от лука, сланината и сиренето.

След това си правим смес от олиото и от червения пипер, а после с тази смес обилно и от всички страни намазваме кървавицата – вече напълнена с вкусотиите.



Загряваме си накрая скарата и мятаме готовия колбас върху нея. Печем я за около поне 15-ина минутки като я обръщаме от всичките й страни.

Малко преди да я свалим от скарата трябва да я намажем отново със сместа от олиото и червения пипер. Чак тогава я прехвърляме в определената за нея чиния и я заливаме с малко от доматеното пюре, което я прави още по-вкусна и сочна.

Ако нямате доматено пюре, може да използвате и обикновен кетчуп. А ако искате идилията да е пълна, направете си труда сами да си спретнете вкусно доматено сосче с подправки. Хептен ще се оближете.

За гарнитура може да използвате всичко, което ви дойде на ум, или обичате. Най-добре обаче този колбас от Будапеща си върви със свежа салата. Така вкусът на храната като цяло става по-лек и не натежава на стомаха.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.