Безумни методи за лечение в древността! (С кучешки изпражнения церели ангина, със смлени мишки-зъбобол)

0
304

Безумни методи за лечение са използвали предците ни

Безумни методи са използвали в древността. Съвременната медицина едва ли ще ги използва.Крокодилските изпражнения са се смятали за универсално противозачатъчно средство. Не се знае по какъв начин са се използвали, нито какъв е бил ефекта наистина.В Древен Египет със смлени мишки се е лекувал зъбобол. Със същото „лекарство” са лекували и брадавиците. Методът най-силно е бил разпространен в Англия

Древни методи за лечение -безумни

Безумните методи не свършват дотук.Дори децата знаят, че арсена е вреден и отровен. Но във викторианската епоха с него са лекували малария. А жените са го използвали и като козметика.

В древен Египет мухлясалият хляб е било средство за дезинфекция на рани.Някои видове гъби в него наистина блокират някои опасни бактерии.

Със смес от дъждовни червеи, свински мозък,ръжда, останки от мумии са лекували порезни рани. Лекарството се е наричало „пудрата на симпатягата”.През 18-ти век са изрязвали езика на тези, които са заеквали. Според тогавашните лекари това е бил най-удачния начин да се преборят с пелтеците.



С кучешки изпражнения пък са лекували ангина. Но трябвало да бъдат задължително изсушени. И незнайно защо бели.Виното на Мариани е уникално. То било приготвено от италианския химик Анжело Мариани. Към червеното вино прибавял листа от кока. Така получавал своя „тонизиращ еликсир”.

Безумните методи включва и успокояващ сироп. Той бил „патент” на мисис Уинслу. В съставките му имало морфин и алкохол. Успокоявал не само бебетата, но и техните родители.Горко ти, ако си имал хемороиди в онези времена. Не са се лекували с никакви алтернативни методи. А с нажежено желязо.

Американският психиатър Хенри Котън е смятал, че психичните болести са били в резултат на инфекции в организма. И затова е вадил всичките зъби, далак, сливици и други органи на пациентите, за да ги излекува от болестта.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.