Истината: Има прераждане и ето кога идва то!

0
1162

Въпросът с човешкото прераждане е много обсъждан от години, а категоричен отговор все не се дава!

Има ли прераждане и защо се стига до него? Това се питат хората от векове. Науката трудно може да установи със сигурност дали има или не, но специалистите вече клонят към положителен отговор.

Според последните проучвания, душата действително пребивава повече от веднъж на земята, но това невинаги е задължително. Тя се връща тук само в случай, че е натрупала твърде много грехове в миналия си живот.

Повечето хора, занимаващи се с тези неща, считат, че земята се явява истинския ад, а раят е извън материалния свят. Именно затова се смята, че всички на тази планета сме грешници.

Не е тайна, че всеки човек минава през определени изпитания. Животът не е лесен за живеене и точно това се определя като доказателство към тезата, че всички ние живеем в ада, поради натрупани от предишни животи грехове.



прераждане
Душата стига до прераждане заради своите грехове

Една душа може и да не се върне никога повече на земята, ако си е взела поука и е вършила добрини. Тогава тя отлита завинаги към рая, където живее вечно.

Възниква въпросът дали има души, които никога не са слизали на земята. Най-вероятно такива души няма. Бог праща всяка една душа поне по веднъж на земята и в зависимост от представянето й там избира дали да я тласне към прераждане или да я освободи завинаги.

Според повечето вярвания, лоша душа, сама по себе си, не съществува. Тя започва да трупа грехове след сливане си с тялото. Тогава се поддава на плътските изкушения и е възможно да се превърне в лоша, но само докато е на земята.

Изводът е да вършим добрини, но от все сърце. Така ще постигнем вечно блаженство и няма да се налага да бъдем изпитвани непрестанно от Господ чрез прераждане.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.