Паяжина в съня вещае неочаквано богатство? (И още интересни поверия)

0
919

Паяжината има магическо въздействие

Паяжината не бива да я премахвате, щом я видите над вратата. Тя спира всяко лошо желание и не позволява да влиза негативната енергия навътре.Според стара легенда паяжината спасява живота на малкия Исус. Това се случва когато Светото семейство се скрива в пещера по пътя за Египет. Преследвачите видели паяжината на входа на пещерата и решили, че тя не е обитаема и я подминали.

паяжина
Паяжина в къщи има магическа сила

Паякът е невероятно създание. То е надарено с мъдрост и има магически сили. Насекомото е надарено с постоянство и стабилност.Езичниците са вярвали, че насекомото тъче тъканта на живота. Жриците са се вглеждали в нишките на паяжината и по тях са гадаели бъдещето.

Паяците са перфектни ловци, а женските- невероятни майки. Те ловуват, грижат се за поколението и тъкат магически примки. С които доставят не само храна, но и любов, и щастие.

Паяжината не само защитава дома. Тя притежава и лечебни свойства. В Средновековието се е слагала върху рани и е спирала кръвта на пострадалия. И освен това действа като дезинфектант, защото почиства нараненото место.



Осмокрачкото е символ на домашния уют и семейното благополучие. Паяците, които живеят в къщата, не са опасни за хората. Ако видите паяжина вътре, внимателно я свалете с метлата.

И я поставете в ленена торба. Насекомото ще си намери друго скривалище, а ленената торба ще ви послужи за талисман.

Ако се страхувате, сложете паяка на хартия и го изнесете навън. Но никога не го убивайте. Защото така зачертaвате късмета и щастието си.Паяжината не лови само мухи и комари. Тя е като магическо сито. Пропуска светлината и позитивното, а задържа негативното, лошото, отрицателното.

Ако паяка тъче мрежа или бяга из дома, това означава семейно щастие. Спуска ли се по нишка, това значи добри новини. Ако сънувате паяк вещае голям успех, а паяжината в съня ви-неочаквано богатство.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.