Сензационна находка: Заснеха живи камъни на Марс

0
473

Червената планета Марс отново изненада земните изследователи с новината, че по повърхността й се разхождат живи камъни

Само преди броени дни световните информационни агенции съобщиха новината, че на повърхността на Марс са заснети „разхождащи се“ живи камъни, пише Изорайтър.

Марс
Живи камъни се разхождат по повърхността на Марс

Според някои учени камъните са се носили по повърхността на Червената планета заради вятъра. Но други са на мнение, че сред движещите се скални късове е имало такива, които са големи няколко десетки метра в диаметър.

И дори „марсианските дяволи“ – ураганни ветрове, брулещи червената пустиня, не могат да бъдат причината за движението на живите камъни на Марс. Експерти споделят, че ако вятърът е движещата сила на тези късове, то това означава, че тяхната повърхност трябва да е загладена.

Специалистите, наблюдавали сензационната новина от повърхността на Червената планета, заявяват, че живите камъни не се движат самостоятелно. Те са групирани в мистериозна структура, разкриват изследователите от групата Streetcap1.



От подобни скални феномени на Марс се интересува от години уфологът Скот Уоринг. Той твърди, че със сигурност за движението на живите камъни по повърхността на Червената планета причината е разумна намеса. От една страна – това може да е причинено от интелигентните форми на живот на Марс, а от друга – живите камъни може сами да се придвижват и да се групират, благодарение на силата на мисълта.

Други, по-скептично настроени експерти твърдят, че тези камъни са просто късове, попаднали на повърхността на Марс. Те подлагат на съмнение реалистичността на снимките, направени на движещите се обекти на Червената планета.

Скот Уоринг разказва още, че подобни феномени не са прецедент за учените, изследващи Космоса и планетите около Земята и Луната. Така например, при „полета на „Аполо 20“ астронавтите се натъкнали на любопитен феномен на повърхността на естествения спътник на Земята. Те попаднали на триъгълни камъни, които „плачат“ със специфична течност с жълтеникав цвят.

Дали тези кадри са истина или не – вие сами можете да прецените, но със сигурност Марс крие неподозирани мистерии.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.