Болките в ставите? С този домашен мехлем забравяте за тях завинаги

0
1785

От болки в ставите страдат все повече хора

Хората все по-често се оплакват от болки в ставите. Заболяването набира все повече пациенти, е мнението и на лекарите. Причините за това болезнено състояния са различни. Може болният да има редица придружаващи болести, които водят до това положение. Остеоартрит, ревматоиден артрит.

ставите
Лекуваме ставите с мехлем

Освен това ставите болят при някакви навяхвания или наранявания на краката и ставите. Но с този домашен мехлем може да отвеете болката така, че повече никога да не се върне при вас. Изпитаният бабин илач е помогнал на много хора досега.

„Благодарение на този домашен мехлем се отървах от болките в ставите. Особено нетърпими бяха през нощта. А и когато времето се сменяше, просто не успявах място да си намеря от болки.

Така ме въртяха ставите, все едно някой ми пробождаше коленете с огнен шиш”, разказва 68- годишната Петрана Стоянова от родопско село. Същите болки са изпитвали много хора, които страдат от болни стави. А болните с тези проблеми се увеличават непрекъснато, твърдят докторите.



Ето и съставките на целебната смес. За целта се взимат една супена лъжица лют червен пипер, една супена лъжица сушен бял равнец, една чаена лъжица настърган джинджифил. Това количество се смесва с четвърт чаена чаша зехтин. Но преди това трябват известни приготовления.

Първо „течното злато” се загрява на водна баня. След това се прибавят постепенно лютия червен пипер, белия равнец и джинджифила. Съставките се разбъркват много добре с дървена лъжица. Така получената смес се изсипва в стъклен съд. Той трябва да се затвори херметически. Така полученият домашен мехлем се съхранява в хладилник.

Мехлемът трябва да се нанася на болезнените участъци по ставите много внимателно. Сместа се разтрива с въртеливи движения. След което се оставя да подейства в рамките на петнадесетина минути. Накрая се отмива с топла вода. Процедурата се повтаря дотогава, докато се почувства облекчаване на проблема.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.