Картофи в бекон: Вкусни и само за 30 минути (ето колко са лесни)

0
303

Тези картофи в бекон стават чудно вкусни и апетитни

Предлагаме ви рецептата за картофи в бекон, които стават само за 30 минутки. Но пък са толкова апетитни, че просто не може да спрете да ги ядете.

картофи в бекон
Страшно лесни и апетитни картофи в бекон

Трябват ни три-четири картофа, черен пипер, сол на вкус, една лъжица зехтин, 12-16 филийки бекон, 250 грама майонеза, три лъжици лют сос по ваш избор, сока от половин лайм.

Първо трябва да си загреем предварително фурната на температура от 200 градуса. След това измиваме и нарязваме картофите, но на едри парчета.

Заливаме ги с вода и ги сваряваме до състояние на полуготовност. После ги вадим, изцеждаме ги от водата и ги разбъркваме със зехтина. След което ги подправяме и с черния пипер и сол на вкус.



Филийките от бекона ги режем на половина или на три части, както прецените. После с тях завиваме всяко от парчетата картоф като ги прикрепяме с помощта на клечка за зъби.

Нареждаме ги тези вкусотийки в една намаслена тавичка и ги пъхаме в горещата вече фурна, за да се запекат вкусно-вкусно. През това време смесваме майонезата със сока от лайм и лютия сос.

Подправяме тези три съставки и ги разбъркваме хубаво, за да се получи една еднородна и хомогенна смес. Когато сервираме картофите с бекона, отгоре ги заливаме обилно с този измайсторен от нас сос и може сладко да си ги хапнем.

Лесни и бързи са тези картофи в бекон, но са толкова вкусни, че ще питате за още. И не забравяйте да си направите соса към тях, защото с него стават сто пъти по-апетитни.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.