Човешките сънища издават много истини, ето какви!

0
589

Човек има сънища винаги, но просто понякога не ги помни!

Всеки един човек сънува. След като се събудят, някои смятат, че са нямали сънища, но всъщност те просто не ги помнят.

В тези случаи обикновено сънят е бил нещо хубаво. Повечето пъти добрите емоции по време на сън не се помнят.

За зла участ обаче именно кошмарите са онова, което остава по-голям отпечатък върху съзнанието на човека. Ето защо се счита, че тревогата е едно от основните неща, които предизвикват сънища.

Един сън може да издаде емоционалното, но и здравословното състояние на човек. Ако например в подсъзнанието, докато се сънува, изникват зли образи, на демони или чудовища, то нещо със здравето на сънуващия човек не е наред или пък предстои да не бъде наред.



сънища
Човешките сънища са необятна и сложна материя

Най-често човешките сънища издават подсъзнателните желания. Много пъти човек сънува някого, с когото иска да прави любов, но в реалния живот не може. Така той задоволява потребността си от това.

Друг аспект на съня се обяснява с преживените емоции през деня. Това, което е вълнувало човека в последните часове преди да заспи, се отключва в подсъзнанието нощем.

Има и друг вид сънища, които се определят като пророчески. В тези случаи не става дума за свръхнадарени хора, а за свръхчувствителни. Тяхната душа е до такава степен извисена, че е в състояние да се докосне до друга, без това да зависи от тялото.

Смята се, че човек забравя поне 50% от сънищата си в мига, в който се събуди. След 10 минути в будно състояние забравя още 20%. В тези случаи става дума предимно за кошмари. Хубавите сънища обикновено се забравят мигновено или след минута-две.

Проучванията сочат, че забравянето е направено с цел да не се товари човешкото съзнание. То е необятно, но един сън може да бележи психиката на човек за цял живот.

Като доказателство към това се прилага фактът, че винаги когато човек се събуди след кошмар, той е в лошо настроение. Това му настроение се запазва дори с часове, въпреки че на практика няма причина в реалния живот за него.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.