Маринован заек по кубински: Пръстите ще си оближете, гаранция!

0
671

Този маринован заек по кубински е нещо уникално крехко и вкусно

Предлагаме ви рецептата за фантастичен и страшно вкусен маринован заек по кубински. Пръстите ще си оближете, че и ушите ще си изядете, толкова крехко става месцето.

маринован заек по кубински
Много вкусно – невероятно крехък и апетитен маринован заек по кубински

Трябват ни един килограм заешко месо. А за маринатата взимаме четири лъжици олио, три лъжици соев сос, половин лъжичка млян черен пипер, две лъжици доматено пюре, един дафинов лист, една лъжичка сладък червен пипер, 60 грама бяло вино, една скилидка пресован чесън.

Първо трябва хубаво да си смесим олиото, соевия сос, черния и червения пипер, чесъна, виното и доматеното пюре. Взимаме една тавичка и в нея подреждаме месото от заека, което преди това е нарязано на парчета.

Щом го подредим в тавичката, го заливаме отгоре обилно с направената вече вкусна марината. Прибавяме в тавата и дафиновия лист.



Покриваме с фолио и оставяме настрани, за да се маринова хубаво. Обикновено му трябва около 12 часа, но може и по-малко. След това вече е готово за готвене.

Загряваме си фурната на температура от 200-250 градуса и поставяме тавичката в нагорещената пещ. Печем заека за близо два часа или два часа и половина, докато не видим, че е станал съвсем готов.

Не пропускайте този заек по кубински, защото такава вкусотия рядко сте яли. Да видите само какви хвалби ще дръпнете за кубинците после. Знаят какво да ядат хората, не може да им се отрече.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.