Само вижте тази вкусотия: Грехота е да не я опитате!

0
242

Тази вкусотия става чудо и половина, адски вкусно е

Предлагаме ви рецептата за вкусотия, която ще е грехота да не опитате. Тази запеканка става наистина чудна, малка фантазия. А се яде толкова бързо, че ушите ви ще плющят.

вкусотия
Вкусотия и половина е тази богата запеканка, много апетитна и няма оставяне

Трябват ни 400 грама замразен микс от броколи, карфиол и моркови. А за задушаване взимаме две лъжици олио, две яйца, половин кофичка с нискомаслено кисело мляко, 100 грама нискомаслен или растителен кашкавал, сол на вкус и подправки по ваше желание.

Първо трябва да вземете една тенджерка и в нея да задушите микса от зеленчуците с мазнина. След това ги изсипвате в намазнена предварително тавичка и върху тях поставяте нарязания на кубчета кашкавал.

Правите след това заливка от киселото мляко, яйцата и малко сол, с която поливате съдържанието в тавата. След това оставяте запеканката да се пече във фурната, докато добие апетитен златист цвят.



Хубаво е щом е напълно готова, да я оставите малко да изстине и чак тогава да я нарежете на парчета. Така те стоят по-стегнати и няма опасност да се разкашкат. А все пак е важен и видът на ястието, не само вкуса му, нали така?!

Какво да ви кажем за резултата от това лесно, евтино и бързо кулинарно чудо. Вкусно, та вкусно – две мнения няма. А пък ако не сте заклет мръвкар или клоните повече към вегетарианските ястия, направо ушите ще си изядете с тази разкошотия.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.