Корнелия Нинова посочи какво ще става с БСП след загубата!

0
426

Корнелия Нинова разкри гледната точка на своята партия, след като изгуби изборите!

Загубилата битката за върха във властта Корнелия Нинова даде първото си официално изявление след проведените парламентарни избори на България. От БСП отказаха пресконференция преди излизането на окончателните резултати.

Партията столетница явно не възнамерява да затопли отношенията си със своя най-голям опонент. Нещо, което се очакваше.

„Поздравявам ГЕРБ за победата. Ако ние бъдем поканени от тях за коалиция, няма да участваме. В политиката има някои принципи. Заявявали сме винаги, че програмите ни са много различни, ние сме алтернатива на ГЕРБ и искахме промяна на статуквото. Затова, ако бъдем поканени, коалиция не е възможна.“ – каза Корнелия Нинова в изявлението на БСП.

Лидерът на Левицата обаче не изключва варианта все пак червената партия да управлява през настоящия мандат. Очевидно Нинова има съмнения, че ГЕРБ ще успее да направи правителство.



Корнелия Нинова
Корнелия Нинова отказа коалиция с ГЕРБ

„Ако те не успеят да образуват кабинет и ни бъде връчен на нас мандат, ще опитаме да направим правителство на България. В името на стабилността й и на предстоящото председателство на ЕС“  – допълни Корнелия Нинова.

Към момента разликата на върха е около 4%. Мненията на червените привърженици засега са двупосочни.

Според едни, загубата на БСП е истинска катастрофа, тъй като само преди месеци успя да излъчи президент.

Други пък считат, че представянето на социалистите е добро, понеже резултатът на партията е почти двоен в сравнение с предните парламентарни избори.

След отказа на БСП, ГЕРБ по всяка вероятност ще започне преговори за кабинет с три политически сили. Това са ДПС, Патриотите и „Воля“ на Веселин Марешки. Има вероятност и Реформаторите да влязат в парламента, но все още са на кантар.

Окончателните резултати от изборите най-вероятно ще станат ясни утре вечер или във вторник сутрин. Засега единствената въпросителна остава колко точно партии ще влязат в парламента – пет или шест.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.