Тази картофена запеканка ще ви накара ушите да си изядете, толкова е вкусна

0
311

Тази картофена запеканка става огромна фантазия, не е за разправяне

Предлагаме ви рецептата за картофена запеканка, от която пръстите ще си оближете. Разкошна е, много лесна, а невероятно апетитна. И никак не е скъпа, както сами ще се уверите.

картофена запеканка
Картофена запеканка, която става за чудо и приказ

Трябват ни кило и половина или две кила картофи, 300 грама сирене или кашкавал (а може и двете), една глава лук, масло, мащерка, магданоз, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си обелим картофите и да ги нарежем на тънки кръгове или полумесеци. После ги подреждаме в една вече намаслена тавичка, но на два реда.

Взимаме един нагорещен тиган и в него разтапяме маслото. След това го разбъркваме с нарязания лук, мащерката, черния пипер и солта на вкус. Целта ни е лукът да омекне в тигана.



Когато това стане, взимаме тази смес и с нея обилно си поливаме картофите в тавичката. Покриваме ги отгоре с фолио за печене и ги поставяме във фурната.

В нея се запичат за около 45-50 минутки на температура от 200 градуса. След като видим, че картофите са се запекли и вече са омекнали, махаме фолиото.

Чак тогава ги поръсваме обилно и навсякъде със сирене или кашкавал – може и двете. И отново ги връщаме обратно във фурната, където да се допекат на спокойствие, но вече без фолиото.

Обикновено са им нужни около 15-ина минутки, докато се препекат апетитно или сиренето добие онзи приятен загар. Поднасят се на трапезата, докато са още топли.

Идея нямате каква разкошотия стават и колко бира могат да „изпият“. Със сигурност съпрузите ви ще са благодарни, че и ръка ще ви целуват за това угощение.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.