Така се прави чудесен ментов чийзкейк (пухкав и освежаващ десерт)

0
716

Този ментов чийзкейк е лесен и прекрасен за всяка трапеза

Предлагаме ви рецептата за ментов чийзкейк. Става страшно пухкав и вкусен. Прави се лесно, а е идеален за всяка трапеза десерт. Не го пропускайте, защото с него ще смаете домочадието си.

ментов чийзкейк
Пухкав, освежаващ и много вкусен ментов чийзкейк. Винаги се получава идеално

Трябват ни пакет и половина бисквити, едно пакетче масло, три пакетчета сирене крема, една кофичка заквасена сметана, една лъжичка канела, чаша и половина захар, три яйца, няколко стръка прясна мента.

Първо трябва да си натрошим бисквитите на ситно, дори на трохи. Прибавяме към тях разтопеното масло и канелата, а после разбъркваме хубаво.

Сместа я разстиламе в една кръгла форма с подвижен пръстен. Притискаме с ръце добре, за да се оформи красив и равномерен блат. После оставяме блата в камерата за около десетина минутки, за да стегне.



През това време си разбиваме сиренето крема и яйцата с миксер, докато се получи гладка и еднородна смес. Добавяме сметаната и захарта, като отново разбиваме.

След това измиваме и подсушаваме листата от прясна мента, слагаме ги в сместа и ги пасираме така, че да се превърнат в гладка смес с приятен зелен цвят.

Изсипваме сместа върху блата и поставяме чийзкейка във фурната, където го печем за около 30 минутки. Трябва да добие приятен златист цвят и е вече готов.

Оставяме го да изстине хубаво и го декорираме по свое си желание и вкус. Накрая го поставяме на студено в хладилника и чак, когато изстине хубаво, го разрязваме и си го хапваме с кеф. Много вкусен става.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.