ЕС с важна заповед към България: До 2020 г. трябва да бъде изпълнена!

0
708

България ще трябва да вземе сериозни мерки, ако иска да няма санкции от Европа!

Европейският съюз даде срок от 3 години на България да се намалят жертвите на пътя, предаде Нова ТВ. В момента именно нашата страна е водач по брой загинали вследствие на автомобилна катастрофа.

Статистиката от миналата година е направо стряскаща. Цели 702 човека са оставили живота си по българските пътища. Това е рекорд в Европа, за наше нещастие.

ЕС следи ситуацията и е заповядал на страната ни да намали жертвите поне наполовина. Ако не бъде изпълнено това условие, държавата я грози доста солена санкция.

До момента за първото тримесечие на настоящата 2017 година броят на починалите по пътищата е 100. Цели 1291 човека пък са с различни наранявания.



катастрофи България
България трябва да 3 години да ограничи пътните инциденти

Най-честите причини за смъртен случай на пътя са висока скорост, употреба на алкохол и шофьорско неумение за управление на МПС. Доста по-редки са случаите, в които злощастната сцена се е разиграла просто вследствие на метеорологични условия или други препятствия по пътя.

Според специалистите от ЕС, най-вероятно в България има липса на контрол и зле проведени шофьорски курсове. Тези неща трябва да се коригират до 3 години.

Очаква се КАТ да затегне сериозно редиците и да има полицаи на почти всеки ъгъл. Те ще спират всеки автомобил, движещ се извън позволението, а и всеки, който им се струва нестабилен.

Относно курсовете, държавата трябва да финансира сериозно проекта. Има предложение по време на шофьорски изпит в колата с изпитвания да не са само изпитващият и инструкторът, а и лице на КАТ.

Според друго предложение, за да се ограничат инцидентите по родните пътища, трябва да бъде приет нов закон за максимална скорост в града и тя да бъде 30 км. в час. Това обаче надали ще бъде одобрено.

Проблемът с лошите шофьори присъства в България от много години. Причината най-често е у начина, по който им е било преподавано. Масово по улиците ни се наблюдават водачи на МПС, които не спазват правилника.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.