Българският Стоунхендж? Единственият на планетата-зарежда и лекува (Виж къде се намира)

5
6191

Българският Стоунхендж е високо енергийно место

Българският Стоунхендж е единствено на планетата. Свързан е с цялостната енергийна решетка на страната. Но и цялата земя, доверяват спецовете. Светилището е известно още с названието Кромлех. Намира се в село Долни Главанак.

Българският Стоунхендж е уникално тракийско светилище

Това е едно от най-древните тракийски култови комплекси у нас. Местото определено трябва да се посети.

Но трябва да сте настроени положително, съветват спецовете в окултното. В противен случай негативните емоции могат да ви изиграят лоша шега. И да ви манипулират.

Село Долни Главанак се намира в Източните Родопи, малко преди град Маджарово. На това място се пресичат пътищата към Хасково и Харманли.



Там природата е много красива и местото все още не е засегнато от цивилизацията.Девствено, магично, уникално, е общото мнение на хората, които са го посетили.

Тракийският кромлекс край селото представлява култово съоръжения от вертикално побити каменни блокове. Заграденото пространство, където са се провеждали ритуалите, са под формата на окръжност.

На юг от този комплекс се намират две по-малки по размер. Там са се провеждали детски погребения, с изгаряне на труповете.

Култовото тракийско светилище датира от VII- VI в. пр. Хр.Светилището е от типа на Стоунхендж в Англия. И е единственото по нашите земи.

Да докоснеш нещо от преди 9000 години е направо невероятно, разказват тези, които са го посетили вече. Кромлексът лекува, подобрява общото здравословно състояние на организма, повишава имунната система.

Тракийското светилище, известно по света като кромлекс е открито в село Долни Главанак през 1998 година.

Българският Стоунхендж е поредното чудо по нашите земи, които доказват едно. Наистина сме невероятна цивилизация, за която има още какво да се разкрива.

loading...

5 КОМЕНТАРИ

  1. В страната ни има множество такива култови постройки. Просто повечето са съборени и потънали в треви и храсти. Например край Шумен, Плиска и околностите през 60-те години на миналия век са проучени 50 такива обекта от проф. Рашо Рашев.

  2. В статията пише“Да докоснеш нещо от преди 9000 години е направо невероятно, разказват тези, които са го посетили вече“ и още „Култовото тракийско светилище датира от VII- VI в. пр. Хр“.АЗ ЛИ НЕ СЪМ ДОБРЕ С АРИТМЕТИКАТА????!!!

    • Вие Сте добре! Автора на статията е зле! Преувеличил е с малко над 6000 години!

  3. Авторите на статията кога за последно са ходили до кромлехта. Моят опит от миналото лято изобщо не съвпада с идеята за супер магичен култов комплекс, какъвто може би е имало преди хилядолетия. Първо достъпът е труден- еко пътеката е опакована в мрежи и огради, цащото гората под мястото е превърната в пасище за стада крави. Добявайки и стършелите, които бръмчат навсякъде, по – скоро бих казала, че опитът да посетиш кромлехта е свързан с повече опастности, отколкото ползи.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.