Направете си безопасен домашен омекотител

0
274

Ще останете приятно изненадани от резултата

Вероятно повечето от вас използват омекотител у дома.

омекотител
Ще останете приятно изненадани от резултата

Разбира се е много приятно, когато дрехите ви ухаят прекрасно. Но задавали ли сте си въпроса какви опасности крие този продукт? Истината е, че на практика нито един омекотител не е безопасен.

Факт е, че те са пълни с химически вещества и какви ли не смеси, които влияят върху здравето ни. Според здравните специалисти, химикалите, съдържащи се във всеки един омекотител, са изключително опасни за подрастващите.

Тези препарати навлизат в тялото ви чрез кожата. Именно поради тази причина трябва да сте особено внимателни при избора им. Специалистите посочват, че омекотителите са истинска отрова, но с отлична опаковка и перфектно ухание.



За да избегнете рисковете, които крие всеки омекотител от магазина, бихте могли да си направите сами такъв продукт. Той няма да отстъпва по нищо на купешкия, с тази разлика, че няма да е вреден.

Ето какво ви е необходимо, за да си го приготвите:
20 капки етерично масло по ваш избор
800 мл. ябълков оцет
150-200 мл. гореща вода
5-литров съд (стъклен или пластмасов)

Изсипете всички съставки в съда и ги разбъркайте добре чрез разклащане. Преди всяко ползване на домашния омекотител, разклащайте съда. За едно пране са достатъчни 4 с.л. от него, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.