Чийзкейк с мюсли: Апетитка с хрупкава основа (различна рецепта)

0
356

Този чийзкейк с мюсли е много вкусен десерт

Предлагаме ви рецептата за чийзкейк с мюсли. Вкусно, с хрупкава коричка, направо ще се влюбите в него. Сред десертите, той е едно различно и неустоимо предложение.

чийзкейк с мюсли
Чийзкейк с мюсли – различно и много вкусно десертче

Трябват ни 350 грама мюсли, 250 грама фурми, 400 грама извара, 300 грама рикота, три узрели банана, ванилия, желатин, захар на вкус.

Първо трябва да махнем костилките от фурмите и да ги пасираме хубаво, заедно с мюслито. Тази смес после си я разпределяме като основа на дъното на една форма за торта.

Добре е формата за торта да е разглобяваща се, а сместа я притискаме плътно. Желатинът го накисваме във водата и го разтопяваме на водна баня, както е посочено на опаковката.



Пасираме след това заедно рикотата, изварата, ванилията, бананите, захарта и вече разтопения желатин. Но ги пасираме така, че да станат напълно хомогенна и единна смес.

Този крем после го изсипваме върху основата във формата, заглаждаме и оставяме вкусния чийзкейк да се охлади в хладилника, а може и направо във фризера за по-бързо.

Достатъчни са му няколко часа, според това къде сте го оставили да се охлажда. След това го изваждаме и го декорираме по свое си желание.

Този чийзкейк с мюсли е толкова богат, че вкусът му е направо неподражаем. От първата хапка ще се влюбите в него и това ви го гарантираме.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.