Лесен щрудел с ванилов крем: Цялата къща ухае приказно

0
851

Този щрудел с ванилов крем става десерт и половина

Предлагаме ви рецептата за лесен щрудел с ванилов крем, от който целият ви дом ще ухае фантастично. А пък е и толкова вкусен, че ще си изядете и ушите. Не го пропускайте за нищо на света!

щрудел с ванилов крем
Лесен щрудел с ванилов крем, в който се влюбвате от първата хапка

Трябват ни един пакет кори за баница, масло, пудра захар.

А за крема са ни необходими един литър прясно мляко, четири яйца, шест лъжици брашно, девет лъжици захар, две ванилови есенции, 50 грама масло.

Първо трябва да смесим захарта, жълтъците и брашното с малко студено мляко или вода, докато се получи гъста каша. Тази смес се прибавя към топлото мляко на котлона и се разбърква до сгъстяването на крема.



Около две минутки, преди да го свалите от котлона, прибавете към него маслото и ванилията. Оставете след това крема да се охлади. Корите се разтварят и върху всяка от тях си поставяме парченца масло по цялата повърхност.

Върху намазаните така кори за баница си разпределяме изстиналия крем. Завиваме на руло и нареждаме в тавата. Върху самото руло пък поставяме малки парченца масло и оставяме да се пече за около 30 минутки.

Готовият щрудел се поръсва с пудра захар, но след като първо го оставим да изстине малко. Става такава разкошотия, че направо ще ахнете само като го помиришете, камо ли като опитате от него.

Много е лесен и се получава отлично винаги, дори и да не сте сред най-големите майстори в кухнята. Десерт и половина, а и хубавото му е, че изобщо не е от скъпите. И може винаги да си го позволите, дори и преди заплата.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.