Невероятно, но факт! Тези неща също имат срок на годност

0
330

Сменяйте ги своевременно, за да не си създадете проблеми

Замисляли ли сте се, че някои вещи в дома ви също имат срок на годност.

срок на годност
Сменяйте ги своевременно, за да не си създадете проблеми

Безспорно всеки знае, че храните имат срок на годност, но на практика се оказва, че някои от вещите от ежедневието ни също имат срок на годност.

Ето кои са те:

Обувки
Специалистите препоръчват всяка година да ги сменяте с нови, без оглед на това какво качество са и колко сте платили за тях. Истината е, че когато една обувка измине около 3 хиляди километра, започва да губи мекота на подметката.



Кърпи
При все, че се перат редовно, кърпите съдържат редица бактерии, които могат да ни причинят сериозни здравословни проблеми.
Имайки предвид, че през по-голяма част от времето кърпите са мокри, това е сериозна предпоставка за развиване на гъбични бактерии. Бактериите не се премахват с прането, дори напротив – по този начин се подхранват.

Възглавници
Не е препоръчително да ги използвате по-дълго от две години. Те събират твърде много прах в себе си, освен това поглъщат мъртви клетки от скалпа ви. Ако ги задържите за по-дълго време, можете да сте сигурни, че ще ги превърнете в развъдник на различни бактерии.

Подправки
Не позволявайте да стоят в шкафа ви повече от две години. Не само губят аромата си, а и стават вредни за здравето, пише vesti.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.