Спанак по средиземноморски: Само го вижте, думи нямаме! (ултра вкусотия)

0
533

Този спанак по средиземноморски е уникално ястие и много лесно

Предлагаме ви рецептата за спанак по средиземноморски. Лесен, а толкова вкусен, че не може да се опише с думи. Трябва да се опита задължително, затова се запрятайте. Че пръстите ще си оближете.

спанак по средиземноморски
Е, рядка вкусотия става този спанак по средиземноморски – няма човек, който да не го е харесал много

Трябват ни две чаши сварен ориз, 250 грама спанак, 50 грама масло, една скилидка чесън, едно яйце, 50 грама сметана, кашкавал, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да измием хубаво спанака и да го накъсаме. Не го режем, а го късаме с ръце. След това го задушаваме заедно с маслото, подправките и сметаната. Вътре към тях слагаме и ситно нарязания чесън.

След като ги махнем от котлона, ги поръсваме обилно с настърган кашкавал. Отгоре чукваме и яйцето, а после разбъркваме цялата тази фантазия много хубаво.



После тази смес я разбъркваме много добре и със сварения вече ориз. Прехвърляме в една тавичка всичко и го поставяме във фурната, където трябва да се запече за кратко.

Става невероятно вкусно и ви съветваме да не го пропускате. От векове се знае, че рецептите на Средиземноморието са едни от най-полезните, вкусни и същевременно здравословни.

Подправки има, но те не се натрапват силно, дразнещо и неприятно. Вкусът на ястията гали небцето и е истинско удоволствие за този, който го дегустира.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.