Излязоха страшни данни за България, това е потресаващо за 21 век!

0
525

Много хора в България все още живеят по стар модел, присъщ за миналия век!

Доста стряскащи данни за живота в България излязоха наяве. Голяма част от ежедневието на жителите в страната ни всъщност не е подходящо за 21 век.

Най-потресващото е, че едно от четири домакинства няма тоалетна в собствения си дом, а ползва нужник навън, съобщи Би Ти Ви. Шокът става пълен от това, че подобни жилища има дори в престижни софийски квартали като „Драгалевци“, „Бояна“ и „Панчерево“.

Статистиката показва още, че над 90% от жилищата са построени преди 1990 г. От тях само 75% имат ток, вода, тоалетна, баня и някаква канализация. В останалите 25% от българските домове все по нещо от изброените липсва.

Според специалистите обаче бройката на жилищата с външна тоалетна в България не е чак толкова изненадващ факт, предвид наличието на толкова села в страната. Макар те бързо да се изпразват от години насам, в тях все още живеят много хора, а нужникът е силно разпространен на село.



България
21 век за България още не е започнал

Статистиците са проучили и други аспекти от бита на българина. Оказва се, че най-широко разпространеният уред в домовете е телевизорът. Него го има във всеки дом, дори невинаги само по един.

Стационарният компютър все още присъства в българското жилище, колкото и остарял да изглежда той. Почти 50% от населението все още борави с тази машина, вместо с лаптоп.

Изненадващото е, че домашният интернет започва да губи позиции. Това се отдава на появата на смартфона, който има интернет. Много от хората предпочитат да не плащат за домашна връзка, след като я имат на телефона си.

Интересното е, че видеото все още не е умряло напълно в България. Цели 13% от населението все още притежава този уред за гледане на филми, който бе нашумял много у нас през 90-те години.

Равносметката е, че много българи продължават да живеят все едно са в 2о век. Причините са комплексни, но всички те могат да се обединят около една основна – безпаричието.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.