Проф. Донка Байкова разкри стряскащи неща за подсладителите! Вижте цялата истина

0
464

Безвредни подсладители няма, твърди проф. Донка Байкова

Няма такова нещо, като безвредни подсладители, категорична е проф. Донка Байкова. Според експертката по хранене и диети не съществуват подобни подсладители, които не вредят на организма. Процесът се активирал, още с навлизането им в устата.

проф. Донка Байлова
Проф. Донка Байкова

Така веднага се задействат останалите органи и системи в организма. След като подсладителите навлизат в устната кухина се подават сигнали към мозъчните центрове.

В това време на панкреаса вече е сигнализирано, че трябва да отдели, който да се справи с глюкозата.

Само че сигналът е фалшив, защото такъв продукт няма. Вместо глюкоза от подсладителите се отделят аспартам или някакви други вещества. Така инсулинът остава „излъган”.



Проблемът се задълбочава, откакто американците сложиха на напитките „Light, твърди специалистката по диетите. Това още повече се засилва проблема със свръх теглото, убедена е тя.

Според проф. Байкова заради това в Америка вече хората се разделят на две групи-много дебели и много слаби.

Консумацията на повече захар не влияе негативно само на визията. Ние не просто само дебелеем, а и влошаваме физическото си здраве, категорична е специалистката по хранене.

Заради което тя съветва да консумираме по-леки храни. Както и да избягваме такива, в които има подсладители.

Проф. Донка Байкова препоръчва поне три дни в седмицата да хапваме само плодове и зеленчуци. Но за да не го чувстваме като наказание, може да ги консумираме не само сурови, но и печени или варени.

Още един важен съвет от специалистката е да се ограничим в приема на нитрати. Те са тези, които предизвикват дискомфорт в стомашно-чревния тракт, подуване на стомаха, киселини. Дори болки в корема или червата, предупреждава проф. Донка Байкова.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.