Познайте с какво са тези печени картофи: Крайният резултат е убийствен!

0
301

Тези печени картофи са цяла приказка, апетитни и засищащи

Предлагаме ви рецептата за печени картофи с чедър и босилек. Лесни, бързи, а толкова вкусни, че нямат омръзване. Децата ги обожават, а мъжете си умират за тях в комбинация със студена биричка.

печени картофи
Уникални стават тези лесни печени картофи, пръстите ще си оближете

Трябват ни един килограм картофи, 250 грама сирене чедър, 250 грама кашкавал, една глава лук, босилек, масло, черен пипер и сол на вкус.

Първо трябва да си обелим картофите и да ги сварим така, както са цели. Може да сложим и малко сол във водата, за да останат по-стегнати и да не се разкашкват.

След като вече са сварени, ги нарязваме и ги поставяме в едно гювече или в тавичка. Които преди това сме намазали с масълце. Между картофите си нареждаме и лука, нарязан на ситно, както и сиренето чедър.



Добавяме си черен пипер и сол на вкус. Поръсваме отгоре с настъргания кашкавал и поставяме да се пече в предварително загрятата фурна. Печем дотогава, докато не добият онзи апетитен златист цвят.

Щом картофите са вече готови, ги поръсваме с нарязан или накъсан на ситно пресен босилек. Стават чудно вкусни, ароматни и много засищащи.

Затова спокойно може да си ги ядете самостоятелно, без да ви липсва друго към тях или да се тревожите, че ще си останете гладни. Но ако пък искате, може и да им добавите нещо – някакво малко мръвче, разбира се.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.