Тези четири причини са в основата на голяма част от смъртните случаи в България

0
358

40% от смъртните случаи у нас са в резултат на индивидуални поведенчески фактори

Оказва се, че четирите основни причини, водещи до смърт на територията на страната, са сред опасностите, които бихме могли да избегнем и сами.

причини
40% от смъртните случаи у нас са в резултат на индивидуални поведенчески фактори

За никого не е тайна, че раждаемостта в България е изключително ниска. За сметка на това пък смъртността е 50% по-висока в сравнение с тази в останалите европейски страни.

Сред основните причини за висока смъртност у нас, са сърдечносъдовите проблеми. Делът на смъртните случаи в България, причинени от тези здравословни проблеми, е почти три пъти по-висок от този в останалите страни от Европа.

Проучване, проведено от здравните власти сочи, че 40% от смъртните случаи у нас, са в резултат на индивидуални поведенчески фактори. Четири са поведенческите фактори, водещи до висока смъртност.
Сред тях са тютюнопушенето, употребата на алкохол, лошите хранителни навици и липсата на достатъчно физическа активност.



Здравните власти посочват още, че 65% от смъртните случаи у нас, са причинени от сърдечносъдови заболявания.
541 души от 100 хиляди човека губят живота си поради тази причина. За сравнение в останалите страни от Европа, делът на тези случаи е едва 192 на 100 хиляди човека, zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.