Диета на гейшите подлуди Фейсбук! (Лесна е, но топи килограми като ледоразбивач)

0
385

Диетата на гейшите разби Фейсбук

Диетата на гейшите е лесна, но пък много ефикасна. Тя топи килограмите, както ледоразбивача ледовете. Трите основни продукти в нея са белия ориз, зеления чай и млякото. Всяко едно от тях съдържа полезни хранителни вещества.

гейшите
Диета на гейшите разтърси Фейсбук

Белият ориз съдържа много ценни микроелементи, както и набор витамини. Но гейшите предпочитат дивия ориз. Защото е по-богат на фибри, а и засища глада по-дълго време.

Зеленият чай също е полезен. Той укрепва сърцето, имунната и нервната системи. Подобрява съня и бори излишните килограми.

Млякото доставя градивните белтъчини за организма. Само че трябва да се консумира най-вече нискомасленото.



В диетите на гейшите категорично се забраняват няколко храни. Сред тях са маслото, тлъстото месо, солта, захарта, брашното,п тестените изделия, острите подправки и алкохола.

Японските жени се хранят най-вече с риба и морска храна. Освен че са богати на йод, те поддържат щитовидната жлеза и подобряват паметта.

Тайната при диетата на гейшите е в количеството. Те се хранят с малки порции, често. И избягват да изяждат определеното количество на един път. Освен това другата тайна е разнообразието. Дори в скромния японски обяд се съдържат между 5 и 30 компонента.

Отслабването при гейшите е ритуал и изкуство. Те се хранят, все едно създават картина или стих. И не посягат към храната, ако масата не е напълно сервирана.

Дъвчете бавно, наслаждавайте се на храната и мислете за положителни неща, е другата тайна на диетата на гейшите. Тfова е и магията на азиатската кухня.

Всички ястия са приготвени на бавен огън. Това е другата тайна за диетата на гейшите.

Защото храна, сготвена на силен огън, губи хранителните си свойства. Освен това японците приготвят ястията си на специални уреди с пара.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.