Учен разкри как е изглеждал Иисус Христос, вижте! (СНИМКА)

0
699

Образьт на Иисус Христос е залегнал в човешкото съзнание от векове, но как всъщност е изглеждал той?

Божият Син Иисус Христос е изобразяван навсякъде по един и същ начин. Като мъж със светла кожа, дълга права коса и лека брада. Не според всички обаче това е бил неговият истински външен вид.

Ученът Ричард Нийв се осмелява да оспорва образа, който се показва във всички църкви. База на неговото изследване са три черепа на израелци, живели през 1 век от н. е. Въз основа на тях Нийв прави разработка на външния вид на тогавашния евреин.

С помощта на компютърна програма ученът успява да навлезе до такава степен в черепите, че да може да изследва всяка кост и да си състави хипотеза как е изглеждал човекът.

По онова време в Галилея всички хора са имали сходна визия. Това се намира в северната част на днешен Израел. Предполага се, че Иисус Христос е изглеждал досущ като този на снимката.



Иисус Христос
Как точно е изглеждал Иисус Христос?

За очите, цвета на кожата и други подробности от лицето му Нийв е екипът му са разчитали на древни рисунки. Така е създаден образ, който доста се различава от този, който се разпространява по света от векове.

Разбира се, тази хипотеза за визията на Иисус Христос има и своите критици. Мнозина са тези, които оборват изследването на Ричард Нийв с твърдението, че Божият Син не бива да се обвързва с раса или народ, понеже е Спасителя на всички земни хора.

Вижте как е изглеждал Иисус, според последното изследване!

Иисус Христос
Иисус Христос по последни пручвания

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.