Нова телефонна измама тегли пари с твоя глас: Разбери и се спаси!

0
416

Телефонна измама прави всичко така, че да изглежда сякаш сте се съгласили да ви окрадат!

Жестока телефонна измама излезе наяве. Този път тя взима директно гласа на жертвата и после го използва като доказателство за позволение да се краде.

Престъплението започва с позвъняване от непознат номер. Когато човекът вдигне, се чува въпрос „Чувате ли ме?“. Ако отсреща се отговори с „Да“, връзката прекъсва.

Така престъпниците се сдобиват с положителен отговор с гласа на жертвата, който използват след това. Предполага се, че чрез този глас може да се стигне до ценни данни от интернет.

От полицията алармират, че всеки, който чуе този въпрос, трябва да звънне в Районното. Дори да не е отговорил с „Да“ или даже да е затворил, е длъжен да предостави информация на органите на реда, които чрез телефона му могат да се опитат да проследят обаждането.



телефонна измама
Нова телефонна измама в България

В тази телефонна измама се цели източване на пари. Все още не е ясно как това става само чрез гласа на жертвата, но обирджиите са намерили начини. Дори има вече регистрирани случаи на пострадали така хора.

Става въпрос за таксуването на услуга по телефона. Когато се каже „Да“, тя автоматично се включва и трупа пари на сметката на жертвата. За да постъпят тези пари в престъпниците обаче, трябва те да са се сдобили предварително с мобилните данни на мамения.

Телефонните измами зачестиха напоследък. Все повече са хората, които се оплакват от такива неща. Обикновено престъпниците се оказват от ромски произход.

В този случай също се предполага, че измамниците са цигани. Дано скоро полицията разплете тяхната престъпна мрежа.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.