Десерт, та дрънка: Супер лесен пудинг правим у дома!

0
225

Този пудинг с грис и шоколад е десерт, та дрънка

Предлагаме ви рецептата за пудинг с грис и шоколад. Лесно, бързо, а удивително вкусно нещо. Не го пропускайте, защото този десерт бързо ще стане един от любимите ви в списъка.

пудинг с грис и шоколад
Супер десерт става този пудинг с грис и шоколад

Трябват ни един литър прясно мляко, половин чаша с разтопено масло, половин чаша грис, един шоколад, 200 грама захар, един портокал.

Първо трябва да си сгорещим маслото на котлона и в него след това да си запържим гриса. Достатъчно е, докато се зачерви леко. Прясното мляко го сваряваме заедно със захарта и го изсипваме върху гриса.

Важно е да запомним, че при самото изсипване, прясното мляко трябва да се сипва постепенно, а не изведнъж. Добре е да бъде на тънка струйка.



Вътре след това прибавяме и настърганата кора от портокала, а самия портокал си го изяждаме сладко-сладко. Тази получена смес, докато е още топла, я изливаме в подходящи за целта формички. Които пък преди това сме намазали с масълце.

Оставяме ги настрани, за да изстинат напълно и чак тогава този вкусен пудинг е готов за консумация. Поднася се като формичките се обръщат в подходящи чинийки и отгоре пудинга се полива обилно с разтопения шоколад.

Приказка, истинска кулинарна приказка става това чудо и е сред най-лесните и вкусни десерти, които сме опитвали. А и не е никак скъп, така че може да си го правите дори във времето, в което сте в трепетно очакване на заплатата.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.