Ето я тайната на най-вкусната пилешка кавърма (ядеш и се облизваш)

0
1361

Тази пилешка кавърма става като масълце, страшно вкусна

Предлагаме ви рецептата за най-вкусната пилешка кавърма. Всички я обичат, но още има хора, които не са се наемали да си я правят у дома. Ще видите колко е лесна и как бързо ще се превърне във ваша любима.

пилешка кавърма
Ето как се прави чудна пилешка кавърма

Трябват ни 700 грама пилешко филе, 200 грама гъби, две глави лук, четири скилидки чесън, три чушки, три лъжици доматено пюре, 200 грама пилешки бульон, сто грама червено вино, чубрица, една лъжичка захар, черен пипер, един дафинов лист, една лъжичка нишесте, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем пилешкото филе заедно със зеленчуците, за да са ни готови. После поставяме всички тях в една тенджерка и ги оставяме да заврат.

Първо ври на по-силен огън, а когато заврат, котлона се намалява и се оставя да покъкрят за още 40 минутки. Добавяме после в тенджерата дафиновия лист, заедно с останалите посочени подправки.



След като сме подправили ястието, го оставяме да се готви за още около десетина минутки, пак на същия слаб огън. През това време си взимаме нишестето и също го добавяме в тенджерата, за да си сгъстим вкусната кавърма.

Когато е напълно готова, тази разкошна пилешка кавърма се поднася заедно с картофено пюре, друг вид картофки или варен ориз по наш си избор и предпочитания.

Да знаете, че това супер лесно на вид ястие, е наистина нещо невероятно вкусно. Почти няма българин, който да не обича да си хапне една топла и апетитна кавърма.

Сигурни сме, че и вие ще останете очаровани от аромата и вкусовите й качества. А сега, ако ви е харесало, запрятайте ръкави и се хващайте да я майсторите.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.