Невероятно вкусни свински пържоли с гъбен сос (крехки и сочни)

0
16778

Тези свински пържоли с гъбен сос са истински деликатес

Предлагаме ви рецептата за крехки и много вкусни свински пържоли с гъбен сос. Правят се наистина елементарно, а са така апетитни, че оставяне нямат. Идеални са и за основно ястие, и за мезе.

свински пържоли с гъбен сос
Топят се в устата тези вкусни свински пържоли с гъбен сос – само ги опитайте и ще видите

Трябват ни четири свински пържоли, три глави лук, 300 грама гъби, 200 грама течна сметана, 300 грама бульон, три лъжици брашно, един картоф, масло, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си начукаме пържолите хубаво, а после да ги посолим и да ги поръсим с черен пипер и от двете им страни. След това ги запържваме в половината от маслото.

След като видим, че пържолите са вече готови, ги поставяме настрани и в същия съд добавяме другата половина от масълцето, заедно с нарязания на ситно лук. Запържваме го до златисто.



После слагаме към него брашното и нарязаните на парченца гъби и ги запържваме заедно, а след това идва ред да добавим сметаната и бульона. Разбъркваме много хубаво. Накрая към соса се поставят и изпържените вече пържоли.

Щом всички те са вътре в съда, оставяме ястието да се задуши на котлона за около половин час. Прибавяме и ситно нарязания картоф вътре, поръсваме отново с черен пипер и сол, и задушаваме пак, докато не омекнат картофките.

Ако прецените, че е нужно, може да прибавите към вкусотията и още малко месен бульон. Поднася се на трапезата още докато е топло и се гарнира с гарнитура по желание на всеки.

Да знаете каква разкошотия става, нямаше да удържите и щяхте да си го направите още сега. Чудничко е, а и се прави по-лесно от очакваното. Идеално е за обяд или за вечеря.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.