Уникално: Канелата топи мазнини и лекува лошия холестерол! (Ето как действа)

0
815

Канелата може да се окаже панацея за много болести

Канелата може драстично да намали излишните килограми в организма. Подправката защитава организма не само от затлъстяване. Канелата го предпазва от диабет и инсулинова недостатъчност. Това казаха учени от САЩ и Турция. За резултатите от изследването си те споделиха на среща на Американската кардиологична асоциация, проведена в Минеаполис.

Канелата лекува много болести

Много са тревожни резултатите от затлъстяването. Защото почти една трета от населението на планетата страдат от тази опасна болест. Тревожно е, че в страни като Великобритания и Близкия изток това са половината от жителите на тези две страни.

Прогнозите на Световната здравна организация са още по-тревожни. Според техните данни до 2015 година броят на хората с наднормено тегло на планетата ще достигне 2,7 милиарда. Тези, които страдат от последните форми на излишно тегло ще се увеличат с още 17 на сто.

Заради това учените се опитват да намерят диета или методи, които да избавят хората от наднорменото им тегло и здравословните последици от този факт.



Турските учени от университета Фират са открили, че канелата е това вещество, което бори успешно натрупаните излишни килограми. И то е благодарение на полифенолните антиоксиданти, които се съдържат в нея.

Те са провели опити с мишки, които разделили на две групи. Едната била хранена с висококалорична храна, богата на мазнини. Другата група била третирана с обикновена храна. И на двете групи гризачи били хранени с добавка канела.

Оказало се, че тези, които хапвали мазна храна намалили теглото си с над 10%. И не само това. В кръвта им имало по-малко холестерин и ферменти, които стимулират натрупването на мазнини в черния дроб и други жизнено важни органи.

Турските учени смятат, че канелата може да бъде използвана не само в кулинарията. Защото тази подправка ще бори успешно епидемията на затлъстяването.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.