Така се прави любимата салата на германците: Фантастичен вкус за мезенце!

0
409

Тази салата се котира като бестселър в Германия, чудна е

Предлагаме ви рецептата за любимата салата на германците, която е традиция в страната. Лесна и чудно вкусна, тя е разкошно мезе. А и не струва никак скъпо.

салата
Лесна, вкусна и евтина е любимата салата на германците

Трябват ни пет големи картофа, 200 грама пушен бекон, две глави лук, 70 грама винен оцет, 70 грама вода, 70 грама захар, черен пипер, сол на вкус.

Първо си сваряваме картофите. След това ги обелваме и си ги нарязваме на филийки. Беконът също го нарязваме, само че него пък го режем на кубчета.

Запичаме бекона, но на сух тиган – толкова, че да стане хрупкав. Нарязваме после лука и го добавяме вътре при бекона като не спираме да ги разбъркваме в тигана.



Взимаме след това един отделен съд и в него си смесваме водата и оцета. Поръсваме ги отгоре със захарта и отново бъркаме. С тази смес поливаме лука и бекона в тигана. А после слагаме към всички тях и картофите.

Разбъркваме докато са на тигана за още около десетина минутки. Оставяме да престои около 15-ина минути, преди да сервираме на трапезата. А после сипваме по чиниите и става… мама миа.

Невероятно вкусна е тази немска салата. Върви отлично като предястие и като чудничко мезе. Може обаче и да я добавите като гарнитура към подходящо за вас ястие.

Ние лично си я хапваме само така. Разбира се, с голямо количество студена биричка на разположение. Толкова е апетитно, че играта заспива. Стига да имате и добра компания за сладки приказки, повече не ви трябва.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.