Внимание! Тези медикаменти предизвикват инфаркт!

0
270

Този медикамент все още е на почит и уважение в 15 страни по света

Оказва се, че едни от най-разпространените медикаменти, които често пъти хората приемат като бонбони, предизвикват инфаркт.

медикаменти
Този медикамент все още е на почит и уважение в 15 страни по света

Най-лошото в случая е, че колкото повече неопровержими доказателства за вредата на тези лекарства излизат, толкова по-агресивна става рекламата им.

Двама специалисти в областта на клиничната фармакология дори призовават медикаменти като диклбофенак и ибупрофен да бъдат иззети от аптечната мрежа.
Още преди 11 години двамата учени Патриция Мак Гетиен от Великобритания и Дейвид Хенри от Канада доказват, че продължителният прием на диклофенак, увеличава риска от появата на инфаркт с цели 40%. Освен това лекарството увеличава риска от появата на други сърдечносъдови проблеми.

Въпреки всички неоспорими доказателства за вредата от тези медикаменти и до днес диклофенакът е сред най-често предписваните противовъзпалителни нестероидни медикаменти, предписвани за лечение на болка.
Този медикамент все още е на почит и уважение в 15 страни по света.



На всичкото отгоре той е част от националния списък с лекарствени средства от първа необходимост в още 74 държави.
Интересен факт е, че той се приема с еднаква честота както в по-изостаналите, така и в по-напредналите страни.

Проведени неотдавна изследвания показват, че информацията за рисковете, които крие приемът на тези медикаменти така и не стига до голяма част от практикуващите клиницисти, пише webnovinar.com.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.