Чудна крем супа от броколи с моцарела на Нона Йотова (голяма вкусотия)

0
396

Тази крем супа от броколи с моцарела на Нона Йотова пленява сетивата

Предлагаме ви рецептата за крем супа от броколи с моцарела на Нова Йотова, която се прави лесно и бързо. А става така апетитна, че пленява сетивата. Леко и свежо за топлото време.

супа от броколи с моцарела
Разкошна е тази крем супа от броколи с моцарела

Трябват ни една глава броколи, една глава лук, две скилидки чесън, 150 грама моцарела, стор грама течна сметана, 300 грама вода, половин връзка босилек, щипка черен пипер, една лъжица масло, сол на вкус.

Първо трябва да си вземем една по-дълбока тенджера и в нея на бавен огън да си задушим ситно нарязаните лук и чесън. Стигат им около 8-9 минутки, за да омекнат напълно.

След това прибавяме към тях и накъсаните на розички броколи като заливаме с водата. Готвим ги за кратко във вряща вода – пак за 8-9 минути, за да омекнат. Но не повече, за да може да си запазят яркия зелен цвят.



После ги пасираме и добавяме към тях и сметаната. Връщаме отново супата на котлона, за да се загрее. Прибавя се и настърганата вече моцарела и подправяме с черния пипер и солта.

Отново разбъркваме и като видим, че вече е достатъчно топла, я сервираме – поръсена с връхчета от свежия босилек. Поднасяме я на трапезата заедно с препечени и още топли хлебчета, а за вкуса просто няма да говорим – фантастичен е.

С тази супа Нона Йотова често глези съпруга си Богомил Бонев у дома, а той доволно потривал ръце. Цялото семейство си пада по вкусотиите, но и се стреми да набляга на колкото се може по-полезна и здравословна храна.

Опатийте я и вие тази апетитна супичка и ще видите колко доволни ще останете от нея. Препоръчителна е и за подрастващите, вместо да се тъпчат с хамбургери и пържени картофи.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.