Сладоледено тирамису: Става за 40 минути, а е зверски вкусно

0
480

Това сладоледено тирамису е разкошотия за жегите

Предлагаме ви рецептата за чудно сладоледено тирамису. Става много бързо, а е спасител за жегите – вкусно и разхлаждащо. Който го е опитал, не спира да си го прави и у дома.

сладоледено тирамису
Вкусно, лесно и невероятно охлаждащо сладоледено тирамису

Трябват ни два пакета бишкоти, един килограм сладолед, един шоколад, една чашка нескафе, една лъжица ром, 150 грама маскарпоне, три лъжици пудра захар, три лъжици бейлис.

Първо трябва да си разбъркаме нескафето с рома и с половината от вече настъргания натурален шоколад. Сладоледа го разтопяваме. Бишкотите пък ги потапяме в кафяната смес и ги нареждаме на дъното и по страните на форма за торта.

Вече разтопеният сладолед го изсипваме вътре внимателно и заглаждаме от всички страни. Слагаме после втори пласт от бишкотите, а след това нареденото вече тирамису го поставяме във фризера.



Трябва да стои там поне около два-три часа, за да замръзне добре. Преди да го поднесем на трапезата си разбиваме маскарпонето заедно с ликьора и три лъжици захар.

Тирамисуто го режем на парченца, украсяваме го отгоре с маскарпонето и го поръсваме с кафе и настърган шоколад, а може и с какао – по наш си избор.

Става нещо фантастично вкусно и ще видите колко много ще ви хареса. Децата просто го обажават, а в жегите това е едно от нещата, което може да ядем още и още, и да не ни омръзне.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.