Опитайте вкусен заек със зеленчуци от Малта (фантастична рецепта)

0
418

Този заек със зеленчуци е идеален за всяка трапеза, супер апетитен

Предлагаме ви рецептата за заек със зеленчуци от Малта. Става страшно вкусен, а и се прави лесно. Веднъж да го опитате и ще видите, че пак ще искате да повторите.

заек със зеленчуци
Страхотна рецепта за заек със зеленчуци от Малта

Трябват ни един заек, четвърт килограм картофи, четири моркова, две чаши червено вино, четири чаши вода, четири чаши доматено пюре, дафинов лист, бахар, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да сварим за около един час заешкото месо. След това го отцеждаме и го оставяме да се охлади. После го обезкостяваме и го нарязваме на парченца.

Обелваме си и си нарязваме на по-големи кубчета картофите. А морковите също ги режем, само че на кръгчета. Слагаме ги заедно в една голяма тенджера и прибавяме бахара и дафиновия лист.



Заливаме ги с червено вино и с вода, а после ги оставяме да къкрят за около 45 минутки на котлона. Трябва да запомним, че доматеното пюре се слага чак накрая, когато овкусяваме и с черен пипер и сол на вкус.

Ако искаме, можем да подправим и с малко лют червен пипер, също ще стане супер разкошотия. В Малта са прочути с ястията си с крехки и сочни мръвки. Като най-много от всичко готвят със заешко и с телешко месо.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.