Безобидни ли: Слънцезащитните продукти са супер опасни? (Ето какво ни причиняват)

0
262

Слънцезащитните продукти изобщо не са безобидни

Много от слънцезащитните кремове крият много рискове. Някои съставки от тези защитни кремове и мазила наистина могат да ни докарат доста поразии.

слънцезащитни продукти
Слънцезащитните продукти крият опасности

По кожата и косата ни. Затова внимателно трябва да четем етикетите. Колкото и досадно да ни се струва.

Плажните спрейове, мазила, кремове и масла са наистина един миш-маш от различни химични елементи. Които могат да ни докарат купища проблеми.

Отдавна учените нищят вредата, които могат да ни причинят слънцезащитните продукти.И то преди всичко заради наличието на веществото оксибензон.



И за жалост то се съдържа в почти всички слънцезащитни продукти. Освен да ни предпазва от вредните слънчеви лъчи, той повишава нивото на естрогена при жените. И често пораженията от него са толкова опасни, че влизаме в болница, за да се лекуваме!

Оксибензона докарва тежки алергии, най-вече на малките деца и бременните жени. Още по-опасен става, когато се съчетае със слънчеви изгаряния.

А нашите слънцезащитни продукти не могат да ни защитят от слънцето, ако не му се подлагаме разумно. Много внимавайте с тези продукти, когато използвате и орални контрацептиви, съветват спецовете.

Те са особено опасни, ако сте и в менструален цикъл, а се печете директно на слънце, на плажа.

Правилото е, високи нива на естроген имате ли в организма си, изгарянията ви са в кърпа вързани. И както стана ясно, оксибензона причинява точно такъв ефект. А тази подробност често „пропускат” да споменат производителите.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.