Учените в шах: Откриха прастара пирамида във форма на вулкан! (Версиите са любопитни)

0
336

Тази пирамида предизвика сензация

Пирамида във форма на вулкан шашна учените. Тя е открита през 60-те години на миналия век, но все още предизвиква вълна от брожение.

пирамида
Пирамида вулкан вълнува учените

Версиите са различни. Както за нейното възникване, така и за нейното използване от праотците ни. Пирамидата във формата на вулкан е открита в Перу.

Пирамидата El Volcán е открита в долината Непена в латиноамериканската държава. Освен че е във формата на вулкан, на върха й експертите открили и съоръжение под формата на кратер.

Пирамидата е уникално висока, стигаща 15, 5 м височина. Проф. Робърт Бенфер от университета в Мисури и няколко учени са изкопали дупка в пирамидата.



Те се натъкнали на уникална находка. Намерили полуразрушена стълба, а още по-шокираща била находката в нейното дъно.

Там намерили останки от огнище и въглища. По тях и черупките спецовете разбрали, че древните хора редовно са си палели огън.

По останките от въглища експертите открили датата, в която са се палели огньове. Според тях това се е случвало в периода между 1492 и 1602 година.

В този период четири пъти, в различни години е имало слънчево затъмнение. Те са се наблюдавали перфектно от пирамидата.

Затова и учените са констатирали, че запалването на огъня е имало ритуално значение. Това откритие провокира различни, любопитни версии за възникването на пирамидата.

Според професора останките, намерени вътре са от олтар. В миналото хората са били твърде възторжени да посрещнат слънчевото затъмнение. И са го празнували подобаващо.

Затъмнението на Слънцето те са посрещали с огромна радост, а не със страх. И са го отбелязвали с ритуално палене на огньове.

Предполага се, че пирамидата в Перу е била центъра, където древните са славели победата на Луната над Слънцето.

Учените са в шах защо пирамидата е под формата на вулкан. При положение, че наоколо няма такива земни образувания.Според тяхнаат прогноза El Volcán в Перу е възникнала между 900 и 200 година преди Христа.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.