Диетата на викингите върши чудеса с мозъка и сърцето! (А това прави с тялото)

0
715

Диетата на викингите е повече от полезна

Диетата на викингите е уникална, защото лекува мозъка. До този извод са стигнали учени от много световно известни университети по света. Традицията на северните народи да се хранят по този начин увеличава дейността на мозъка и подобрява качеството на паметта у възрастните хора.

В тази диета на могъщите викинги, родена край морето, съдържа огромен дял от риба и рибни продукти. Другата задължителна съставка е огромното количество от разнообразни зеленчуци.

диета
Диетата на викингите върши чудеса

Но в нея почти напълно липсват кореноплодите, плодовете, ориза и пилешкото месо. Този уникален хранителен режим притежава още едно

Диетата на викингите има още едно достойнство-гарантира на хората в над пенсионна възраст мозъка им да е в добро състояние и та да помнят много повече от тези техни връстници, които сне хранят по съвсем друг начин.



Традиционният режим на хранене включва още голямо количество вода и чай. Разрешава се и пиене, но само в строги граници. И то най-вече червено вино, като спиртните питиета изобщо не се препоръчват.

Има и няколко храни, които са напълно забранени. Първенството държат картофите. Останалите кореноплоди също не се включват в менюто на диетата на викингите. В списъка със забранените храни влизат още бялата захар, маслото, зърнените храни, както и соковете от различни плодове.

Северният хранителен режим къта още едно предимство пред останалите диети. И той е, че деменцията не идва при тези старци, които се подлагат на нея.

2200 доброволци били подложени на хранене с тази диета. Експериментът се извършил в университета „Каролинска”. Опитите установили, че хората, които се подлагат на северния режим на хранене имат мозъчна дейност като на млади хора.

Спецовете отчели също, че диетата на викингите помага на хората да мислят по-добре и паметта им се изостря. Датски учени постигнали още по-пълни резултати. Те установили, че северната диета е полезна и за сърцето. Освен това тя намалява риска от болестите, бичове на съвремието-инфаркт и инсулт.

В университетите в Калифорния и Сан Франциско достигнали до извода, че средиземноморската диета е също толкова полезна, както и диетата на викингите.

Огромно количество зеленчуци, божествен зехтин, по-малко месо и млечни продукти, перфектно лекарство за отлична памети младежко сърце.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.