Къртене на плочките в банята – как да се справим безпроблемно

0
414

Това е една сложна операция, която не всеки би искал да извърши сам

Къртенето на плочките в банята си е цяло предизвикателство, което се отразява и на мира в семейството. Изобщо не е виц, защото онези, които вече са попадали в този филм, могат да разказват дълго и напоително. Независимо от трудностите, които ви очакват, ще трябва да се мобилизирате, ако сте твърдо решени да отстраните старите материали.

къртене
Къртене на плочки

Вземете си поука от препатили и следвайте тези ценни съвети:

  1. Кърти, чисти и извозва

От първостепенно значение е да осъзнаете, че този ангажимент е за професионалисти. Трудоемко е, има си специфични детайли, рисковано е като занимание и крайната фаза включва извозване на строителните отпадъци, което също има своите изисквания.

Кърти, чисти, извозва от Kartachi.org.



  1. Помощници

Дори когато сте наели фирма за услугата, имайте под ръка няколко помощници – приятели, съседи или роднини, без значение е, стига да са готови да се хвърлят в огъня с вас. Винаги може да се наложи допълнителна помощ, за да може процесът да премине по-гладко и да приключи за кратко. Нека поне двама или трима души да са насреща ви, ако ги помолите да се отзоват.

  1. Инструменти

Това е грижа на компанията, която е поела задачата по къртене на плочките в банята. От вас се иска само да обсъдите подробностите и да се информирате с какъв арсенал разполагат, за да бъде извършена качествено работата.

  1. Безопасни условия на труд

Отново точка, която ще бъде приоритет на изпълнителите, но вие като собственик на имота, също трябва да сте в течение на мерките. Нужни са предпазни очила, специално облекло, маски, трябва да отваряте прозорците, за да се проветрява.

  1. Край – време е за изхвърляне на боклука

Ако смятате, че работата приключва с края на къртенето, значи се лъжете. Тепърва трябва да се събере боклукът, да се спазят законовите разпоредби и да бъде „телепортиран“ на подходящото за целта място. При наемането на експертите за услугата кърти, чисти и извозва, вие ще бъдете уведомени кога и как ще се случи това. Трябва да сте спокойни, че ще си спестите множество главоболия, ако не си позволявате да нарушавате правилата. Компанията, която сте наели може да разполага с контейнери за строителните отпадъци или да ги наеме от друга фирма.

  1. Спазвайте часовете за шум и почивка

Къртенето на плочките в банята е изключително шумна дейност, за която ще бъдете упреквани от съседите, независимо дали си го признават. Ето защо не ги карайте да се ядосват прекалено и да звънят на полицията, ако допускате да се работи в часовете за почивка.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.